Hur många Lassemaja böcker finns det?

Lassemajas detektivbyrå toppar listorna

LasseMajas detektivbyrå toppar om och om igen topplistorna i Sverige över mest sålda barnböcker. Denna barnboksserie återfinns i hela 29 böcker och har kommit att fånga Sveriges barn och unga där dessa böcker har en unik förmåga att fånga nyfikna barn där de tillåts följa med på en klurig resa i en detektivs fotspår. LasseMajas detektivbyrå har kommit att bli en storfavorit och idag kan du spela LasseMaja spel samt kika på deras serie, eller någon av alla deras utgivna filmatiseringar. Här bjuds vi med på detektiväventyr som tillåter oss att klura på gåtor i jakt efter att finna lösningen på mysteriet.

LasseMajas detektivbyrå för den nyfikne detektiven

Här tillåts den nyfikna följa med i en detektivs fotspår. I den lilla staden Valleby möter vi Maja och Lasse som tillsammans har startat en detektivbyrå. Lasse och Maja brinner för mysterier och här bjuds du med på en klurig resa där du tillsammans med Lasse och Maja hjälper polismästaren i Valleby att hitta bovar som stjäl allt från plånböcker till telefoner och klockor. Samtliga böcker utspelar sig i den lilla staden Valleby och i de första två kapitlen i böckerna presenteras motiv kopplat till mysteriet och persongalleriet. Och som en avslutning tillåts du ta del av ett kapitel där Lasse och Maja ger en förklaring till brottet och hur de hittade ledtrådar för att till slut lösa mysteriet. Här bjuds du in i en värld där även du är en detektiv i jakt på brottslingen.

LasseMajas detektivbyrå har kommit att bli en storfavorit

Här återfinns hela 29 böcker där vi får följa denna deckarduo på äventyr. Dessa böcker har sålts i fler än tre miljoner exemplar och LasseMaja är de mest lånade böckerna på biblioteken i Sverige. LasseMaja har kommit att bli en oerhört populär deckarduo och har fått starkt fäste i Sverige. Bortom detta har denna bokserie kommit att flytta utomlands och idag återfinns ett flertal av dessa böcker på hela 25 olika språk världen över. Dessa böcker har en unik förmåga att fånga barnen och ta med dom på en fartfylld resa full av skratt och mysterier där barnet tillåts få lösa gåtor. Med start i den första utgivna boken vid namn Diamantmysteriet som släpptes år 2002 har resan bara fortsatt med. År 2003 släpptes Hotellmysteriet och därefter har författarna släppt i genomsnitt två LasseMaja böcker per år. Dessa böcker har fått starkt fäste och fler böcker hoppas vi att få ta del av.

Från böcker till spel och serie

I takt med sin ökade popularitet har nu LasseMaja nu gått från att bara vara böcker till att nå andra former. Med dess oerhörda popularitet har LasseMaja kunnat expanderat och har nu kommit att ta form som pyssel, sällskapsspel för hela familjen, som CD-skivor, datorspel, mobilspel och som en pjäs samt en serietidning. Bortom detta har nu LasseMaja kommit att ta plats i form av filmatisering. Här har det nu gjorts hela sex filmer och två tv-serier. År 2006 fick även LasseMaja äran att visas som julkalender. Här finns något för alla LasseMaja älskare och för den nyfikna detektiven finns det en massa mysterier att lösa. LasseMajas detektivbyrå har kommit att ta Sverige med storm och vi hoppas att vi snart får ta del av ännu fler detektiväventyr.

Lämna en kommentar