Hur många Harry Potter böcker finns det? Vi listar alla Harry Potter böcker

Harry Potter serien består av sju böcker och de är skrivna av den kända författaren J.K Rowling. Böckerna har sålts i hela världen och i över 450 miljoner exemplar. Den allra första boken som släpptes heter ”Harry Potter och de vises sten” och den släpptes år 1997. Den sista boken i serien släpptes år 2007 och heter ”Harry Potter och dödsrelikerna” Alla böcker är översatta i 73 olika språk. Böckerna blev så kända att man sedan har gjort filmer av dem.

De fem andra böckerna i Harry Potter serien

De andra fem böckerna släpptes mellan 1997 och 2007 och heter ”Harry Potter och hemligheternas kammare”, ”Harry Potter och fången från Azkaban”, ”Harry Potter och den flammande bägaren”, ”Harry Potter och Fenixorden”, samt ”Harry Potter och halvblodsprinsen”.

Harry Potter är världskänd

Den första filmen som lanserades speglar den första boken ”Harry Potter och de vises sten”. Alla böcker har en egen film, bortsett från den sista boken ”Harry Potter och dödsrelikerna”, som fick två filmer. Alla filmer är dock baserade på respektive bok och har blivit minst lika kända som böckerna. Den första filmen ”Harry Potter och de vises sten” lanserades år 2001 medan den sista filmen ”Harry Potter och dödsrelikerna, del 2” lanserades år 2011.

Lämna en kommentar